Wednesday, April 3, 2013

Harsh Comments on Nik Aziz-What Do you think?

Tuan Guru Nik Aziz or Mursyidul Am PAS was well known among all PAS supporters, friends and relatives. Below i share one article commenting about Tuk Guru charachteristics which is kind harsh and more to emotionally rather than facts. Anyway, what do you think about this? Anyone had in mind to clarify on the subject? Article taken from flying kick

Teruskan bercakap wahai Nik Aziz... sebab semakin lama cakapmu, tidak ubah seperti AHMAK atau bahasa Melayunya bermaksud dungu, tolol, bahlol, baghal dan bengong!

Malam tadi, Nik Aziz sekali lagi mengajarkan perkara karut yang menjadi sebahagian daripada isi perut dan urat dagingnya. Katanya, orang UMNO kalau bersolat tak akan dapat pahala kerana UMNO mengamalkan dasar kebangsaan yang menolak Islam.

Dasar Kebangsaan tolak Islam?

Apakah yang Nik Aziz cuba maksudkan Islam itu sebagai PAS? Kalau Islam dimaksudkan sebagai PAS, maka HALALLAH dan WAJIBLAH bagi UMNO memerangi dan menolak PAS kerana PAS tidak pernah memperjuangkan Islam yang diajarkan oleh Rasulullah s.a.w, sebaliknya PAS hanyalah sebuah parti politik yang telah mempergunakan dan memperdagangkan Islam dengan harga yang amat murah iaitu sebuah kerusi politik untuk tempoh 5 tahun!

BACA DI SINI

Taktik mengkafirkan UMNO dan mengislamkan PAS yang diamalkan oleh Nik Aziz sebenarnya amat menyerupai kaum Khawarij mengkafirkan sesiapa sahaja yang bukan daripada golongan mereka.

Islam apakah yang diajarkan oleh Nik Aziz? Dia sendiri cuba mengambil kerja Allah Taala dengan menentukan pahala dan dosa manusia lain. Apakah kerana dia menjadi Mursyidul Am PAS, maka dia bebas mengeluarkan kenyataan menyeleweng dan karut sebegitu rupa?

Seterusnya Nik Aziz cuba bercakap tentang IKHLAS. Katanya, kalau tidak ikhlas, tidak dapat pahala.

Sekali dengar, memang betullah cakapnya tu. Apa-apa amalan pun, perlu ikhlas dan wajib mengikhlaskan diri kepada Allah Taala. Tetapi dalam konteks dia sendiri sebagai orang politik, ikhlas sangatkah perjuangannya itu? Ikhlas sangatkah dia sehingga dia pernah mengeluarkan kenyataan akan terus bertanding dalam pilihanraya biarpun terpaksa berkerusi roda? Ikhlaskah dia untuk menjadi wakil rakyat walaupun tahu dia sebenarnya tidak pernah peduli dengan masalah rakyat yang diwakilinya? Adakah amalannya akan diterima sekiranya dia MEMECAH AMANAH yang dia sendiri minta?

Apa sebenarnya tujuan PAS ditubuhkan? Ikhlaskah PAS dengan Islam sedangkan dalam banyak senario, PAS lebih kelihatan menentang Islam berbanding membela Islam?

Bukankah Nik Aziz merupakan orang yang paling kuat menentang penyatuan umat Islam di Malaysia daripada pelbagai fikrah termasuklah yang menjadi ahli PAS dan UMNO untuk duduk dalam satu saf? Bukankah dia yang paling kuat menyalak dan menyatakan bahawa selagi dia hidup, dia tidak akan bekerjasama dengan UMNO kerana UMNO pernah menendang PAS keluar dari Barisan Nasional walaupun hakikatnya, dia yang beria-ia mendesak agar PAS keluar dari Barisan Nasional sehingga mengadakan pakatan untuk menggulingkan Asri Muda?

Inilah rupa manusia yang perasan dia ULAMA padahal dia apa benda pun tidak tahu dan tidak mahir. Nak katakan dia mahir dalam Bahasa Urdu, tidak juga. Nak katakan dia mahir dalam Undang-Undang Islam, jauh panggang dari api. Nak katakan dia pakar dalam bidang tafsir, TASFIR DENGAN MANTIQ pun, dia terbabas ke kiri kanan.

Yang dia mahir ialah memutarbelitkan lidah dan menambahkan lagi kesesatan kepada sebilangan umat Islam di negara ini dengan kenyataan-kenyataan agama cap ayamnya!!!

Itu pasallah dalam kepalanya, SOLAT TU UNTUK DAPAT PAHALA!!!

Alahai... tok guru tuh! Benda paling asas macam tu pun, boleh salah!

Solat untuk dapat pahala?

Tak habis belajar rupa-rupanya mamat kampung yang dah tua renta nih!!!

No comments:

Post a Comment

LoyarBurok

Tukar Tiub

My Chief Minister Lim Guan Eng

HANTULAUT

MAHAGURU58

anilnetto.com

rocky's bru

Anwar Ibrahim

Another Brick in the Wall

DAP Malaysia

OutSyed The Box

Lim Kit Siang

As I Was Saying...

tonyhiicom

Tun Mahathir

*SUSAN LOONE's Blog*

Rantings byMM